باسمه تعالی




•  تصویر وضعبت اقتصادی کشور از نگاه بخش خصوصی ؟ 

تصویر نهایت غم انگیز و بهت آلود است ، دولت با مداخله گری صددرصدی بخش خصوصی را به سمت و سوی فلج شدن هل داده است . 

با قوانین ناقص حقوق مخاطب خود و مجریانی که حتی در آن از آزادی اختیار واعمال سلیقه  بی شمار بهره مند هستند امنیت سرمایه و سرمایه گذاری را با خطر جدی مواجه کرده ، تا کنون شرایطی تا این اندازه نگران کننده وتاریک را تجربه نکرده بودم حتی در طول سالهای جنگ با این چنین شرایطی مواجه نبوده ایم . 

مستاق بارز انچه می گویم را شما در قوانین فاعل در گمرک ایران و سازمان تعزیرات حکومتی شاهد هستید ، به طرح شکوائیه ها و آراء صادره رجوع کنید تا عمق مطلب دستگیرتان شود . 

نابسامانی در بازار ارز و سرمایه هیچگاه اجازه سامان به بازار و کسب و کار بخش خصوصی را نخواهد داد . کاهش ارزش پول ملی مصدر ناکار آمدی دولت است و هیچ توجیهی درباره آن پذیرفته نیست ، تنها خودفریبی و فرار رو به جلو محسوب می شود . 

•  نقش تشکل ها در احقاق حقوق بخش خصوصی ؟ 

باور کنید ساختار سازمانی ، حدود اختیارات و شرح وظایف آنها آنقدر کوتاهی دارد که عملاً یک روزنه کور امید در بستر ناامیدیهاست این از سویی و از سوی دیگر ما کمتر توجه داریم به اینکه انسانهای توانمند و مستعد کار وتلاش را در این تشکل ها قرار دهیم ، شما اگر به سابقه خدمت مدیران تشکل های بخش خصوصی توجه کنید جان کلام را دریافت خواهید کرد . ( خانه از پای بست ویران است . ) 

•  نقش تشکلها و انجمن های صنفی و اتاق بازرگانی در تغییر رفتار دولت ؟ 

این نقش تنها یک نقش نمایشی است که از انتخابات تا انتخاب بلوغ پیدا می کند ، عملاً نقش منفعل و ضعیفی است ، حاصل رفتارهای غلط و زیانبار رفتارهای دولت در بخش اقتصاد مبین آن است که یا ما در اتاق از افراد توانمند ودانای کار بی بهره ایم و یا اینکه گوش شنوایی و یا عزمی برای طرف م قراردادن آن در بدنه دولت وجود ندارد . 

استفاده دولت از اتاق بازرگانی به استفاده ابزاری و اهرمی برای اعمال نظرات خود به بخش خصوصی محدود می شود . 

اتاقهای بازرگانی ما جایگاه خود را در آن تعریف آرمانی ،  که شما از آن در ذهن دارید سالها فاصله دارد . 

این ایراد ابتدا به ساختار آن ، و بعد به اعضاءحاضر در آن و دیگر مولفه های ناگفته بستگی دارد . 

•  اهمیت  وجود و فعالیت درست اتاق در شرایط فعلی کشور را تشریح نمائید ؟ 

باید بگوئیم اهمیت اتاقهای واقعی ، آن مدینه فاضله ای که شما در تصور دارید همانند اهمیت خورشید است . 

خورشید اقتصاد ما امروز فروغی ندارد و ابر دولت و قوانین دست و پاگیر دولتی در حوزه اقتصاد ، بخشنامه بازیهای کارشناسی نشده بی پایه یا کارشناسی شده توسط دشمن نه دوست ، چون ابر سیاه مه آلودی جلوی آن را سد کرده ، نه اجازه تابیدن نور میدهد و نه جنس این ابر باران زاست . 

ما در تاریکی به رعد و برق بی باران دل بسته ایم . 

•  دولت در بودجه 98 سهم بسیار زیادی را به جذب سرمایه از بخش خصوصی داده است ، این مسئله چقدر میتواند به نفع بخش خصوصی باشد ؟ 

نمیدانم نام این معما را چه باید بگذارم دولت با رفتار خود ، طرح قوانین و ایجاد نهادهای گلوگیر امنیت و اعتبار سرمایه را جذر گرفته ، چطور میتواند به فکر جذب جذر گرفته خود باشد . 

هشدار می دهم ،امروز حتی سرمایه های بسیار ضعیف در حال خروج از کشور واستقرار در کشور ترکیه است ، حتی ما خروج خانواده هایی بازنشسته و صاحبان اندک سرمایه را داریم که به ابتیاع خانه و دریافت اقامت ترکیه رسیده اند . 

بگذارید جواب نمیدانم را بدهم ، خوب است نامش را جوک بودجه 98 بگذاریم . 

اگردولت چنین رویکردی دارد اندکی مقابل آینه بایستد و خود را بازنگری کند . چشمها را باید شست !!!

ورود به این موضوعات توسط بخش خصوصی ورود ب ه باتلاق است و اصلاً توصیه نمی کنم . 

•  نقش اتاق در شکل گیری هر چه بهتر این رابطه بین دولت و بخش خصوصی چیست ؟ 

هیچ ، اتاق در اتاق مانده است ، بهترین پیام من میتواند باشد ، ذات نایافته از هستی بخش که تواند که بود هستی بخش .

•  با توجه به نزدیک بودن لنتخابات ، اتاق بازرگانی بفرمائید مدیران اتاق تاکنون چقدر در روان سازی وتسهیل ارتباط دولت و بخش خصوصی نقش ایفاء کرده است ؟ 

بگذارید بی پرده عرض کنم ، اتاق توانایی ایفای هیچ نقشی را نداشته و ندارد . مادامیکه اتاقها سلطنتی اداره می شود ، انتخاب حول محور پیری و پول می چرخد ، از آن انتظاری نداشته باشید ، شاید در تسهیل روابط شخصی خود با دولتی ها موفق بوده باشند، اما کاری جز تعریف وتعارف و خبرسازی ، اگر چیزی مشاهده می کنید مستاق بیاورید . 

اتاقها از خود جا مانده است چه برسد به بعد از خود .


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها